18 februari 2015

D-tur and Nacho in Torres Del Paine (Patagonië I)



Dagboek van twee jongens die zich bijna ziek aten in de snoepwinkel "Torres Del Paine". Omdat ik slecht kan kiezen is het nogal een lange post geworden, maar wel een met veel prentjes ;)

22 en 23 januari - We vlogen naar het afgelegen stadje El Calafate (Argentinië). De volgende dag namen we een voor de gelegenheid tergend trage bus naar het nog afgelenere stadje Puerto Natales (Chili), door sommigen omschreven als een openluchtgevangens, maar door ons ervaren als zeer aangenaam. Chili heeft een strenge controle op de import van voedsel, maar gelukkig geraakten onze kilo's gevriesdroogde maaltijden door de voedselscanner. De kans op verhongeren tijdens onze 8-daagse trektocht in Torres Del Paine was weeral wat afgenomen. We stoomden ons op enthousiaste wijze verder klaar, zodat we zeker teveel kilo's mee zouden zeulen. Het moest een uitdaging blijven...

24 januari - Eindelijk mochten we op dé bus, die ons samen met andere wandelfanaten naar Torres Del Paine bracht. We zetten onze eerste pasjes aan de Porteria Laguna Amarga. De eerste momenten (uren) liepen we vol verwondering door een landschap vol witte afgebrande bomen. (voor de kenners: Het leek net de cover van het Muse album "Origin of symmetry".) De overladen schouders en knieën lieten al snel merken dat het bereiken van Campamento Serron verdiend moest worden... 


[Porteria Laguna Amarga – Campamento Serron (10 km – 5u30)]

Vol moed en pap in de benen

Origin of symmetry...
Echte trekkers kunnen naaien, of zoiets...
Dit had onze tent kunnen zijn...
25 januari - Op dag twee verdubbelden we de afstand. Ik heb afgezien, maar de beloning was het onvoorstelbaar mooi gelegen campamento Dickson. 
[Campamento Serron – Campamento Dickson (19 km - 6u30)]

 

Campamento Dickson, linksonder, bij moeilijk fotolicht...
Een schijnbaar eenzame tent

26 januari - Een lichtere etappe naar Campamento Los Perros (heet zo omdat er ooit twee overmoedige honden verdronken in een naburig gletsjermeertje), een camping met gletsjermeerkoude douches en een chileense inburgeringscursus (inclusief Pisco-shots).
[Campamento Dickson – Campamento Los Perros (9 km – 4u45)]

Stevig ontbijt. Omdat calorieën belangrijk zijn!
Bos-elfie! Omdat humor flauw mag zijn.
Het kampgevoel. Omdat de scout in ons nooit verloren ging.
27 januari - Met een gouden ochtenmond vol krieken van de dag braken we onze verzopen tent op. We moesten de door velen gevreesde John Gardner pas over om zo to bij de immense gletsjer El Grey (eentje met meer dan vijftig tinten) te geraken. Uit schrik voor helse kniepijnen nam ik mijn eerste ibuprofen en ik daalde als een berggeit op ingevette skies. Campamento Paso werd al snel bereikt. Een gevriesdroogd eitje!
[Campamento Dickson – Campamento Paso (12km - 6u15)]

Omdat een bos ook anders kan...
El Grey!
El Grey!
En nog eens El Grey!

Woe 28 jan  - De dag waarop we ons met de W-trekkers vervoegden. De W-trek is de kortere trekking in Torres Del Paine, dit stuk zou de indrukwekkendste stukken bevatten. Vanaf hier kwamen we veel meer andere wandelaars tegen ('andere' is het juiste woord, wij noem ze dus gewoon W-trekkers). 
[Campamento Paso – Campamento Paine Grande (21 km – 8u30)]


Chao El Grey!
Condor, of wat had je gedacht ;)
Powerbar-break


Campamento Paine Grande

29 januari - Dé koninginnenrit. Zonder woorden.
[Campamento Paine Grande – Campamento Italiano (7,5 km -2u15)
Campamento Italiano – Britanico – Campamento Italiano (10 km – 6u)
Campamento Italiano – Campamento Francés (1,5 km – 30 min)]

Los Cuernos op weg naar Britanico

Een poging om heel het circus van Britanico te tonen...
Los cuernos op weg naar Campamento Francés

de zogezegde "laatste" avond met onze hollandse vrienden
piketten zijn zo 2014, wij gebruiken nagels!


30 januari - Een stevige overgangsetappe. Gelukkig hadden we onze rugzak al een heel stuk lichter gegeten. 
[Campamento Francés – Campamento Chileno (19 km – 8u)]


 
 




31 januari -  Zeven zonder regen en bijna zonder wind, een mirakel in Torres Del Paine, maar de laatste dag hadden we prijs. Dé Torres waren gehuld in wolken en ijskoude regen dwong ons af te druipen. 
[Campamento Chileno – Torres – Campamento Chileno (10 km – 3u) 
Campamento Chileno – Torres Hosteria (5 km - 2u15)]

Torres in de wolken, het kan niet altijd feest zijn ;)
 

De dubbele V van Victory op de O-trek :)

En dan hop, de bus op terug naar Puerto Natales om voedsel te eten waarvoor geen water gekookt moest worden. 

3 opmerkingen:

Emilie Sauwen zei

Dju, gisteren werd de W trek ons nog aangeraden en vandaag lees ik u de W trek zomaar eventjes afschilderen als voor de softies :o).
"De W trek zou de indrukwekkendste stukken bevatten", maar je zegt toch niet dat dat niet zo is...? ;o)
Zalige foto's, krijg er al helemaal zin in! Keep it coming, met zoveel mogelijk tips&tricks! X x Emilie

Ignace zei

Heej Emilie. De W-trek bevat alles vanaf el Grey. Dat is bij ons vanaf dag vier denk ik. Je mist de John Gardner pas, een groot stuk van El grey en de heel mooie camping Dickson. Het O-traject is leuk omdat er op het niet W-stuk minder mensen zijn en je elkaar op elke camping terug tegen komt, zodat je een beetje een groepssfeer krijgt :) Los daarvan is de W-trek zeker knap hoor en een goed alternatief als je minder tijd hebt.

Ignace zei

Mail me maar als je nog meer info wil. En als ik het niet meer weet kan ik altijd ten rade bij Travel agent Dieter Crauwels, die alles in kannen en kruiken heeft laten lopen ;)